Tècniques soldadura/desoldadura

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Estacions de soldar/desoldar

ESTACION DE SOLDADURA AOYUE INT2702A+

Té totes les funcions que es necessiten: soldar (amb absorció de fums), desoldar (pistola de buit i xorro d'aire calent). Com que té totes les funcions entra dins la categoria de repairing system.

AOYUE 2702A+ Lead-Free Repairing System. 
Estación completa para soldar y desoldar componentes en cualquier formato, SMD,DIP ETC,
Incluye absorsion de humos.
Incluye soldador, desoldador y aire caliente.
Caracteristicas:

*Unidad ESD controlada por Microprocesador. 
*Controla digitalmente la temperatura del aire caliente, temperatura del soldador de hierro, la temperatura de la pistola desoldadora y la presion del aire con un toque en el tipo en el panel de controles. 
*La herramienta de la desoldadora viene con 0 cruces de circuitos electricos previniendo asi sobretension de corriente. Tambien esta equipado con un cilindro de aire fuerte tipo succion de bomba aspiradora. 
*El soldador de hierro 24V es compatible con el diseño cumbre compuesto para conectar el ceramico calefactor, sensor, unidad de control y boquilla como uno. Designado para ser eficiente. Reemplazando las boquillas con facil deslizamiento de metodo de entrada /salida. 
*Diseñado con un auto-ventilador de procesos. Sobre giro la unidad se apaga, este comienza a soplar aire frio hasta que alcanza una temperatura segura de 85 grados, asi se garantiza la seguridad y la prolongacion de vida de uso de los elementos de la calefaccion. 
*Compatible con varios tipos de boquillas de aire y diferentes tipos de boquillas (puntas que empiezan con la referencia LF)

Especificaciones:

-Enegía de entrada: 110v/220v 
-Dimensiones: 188x126x250 mm 

SOLDADOR:
-Consumo: 70W 
-Rango de temperatura: 250-480ºC 
-Elemento calefactor: Cerámica 
-Voltaje de salida: 24v 

PISTOLA DE AIRE CALIENTE:
-Consumo de energía: 500W 
-Rango de temperatura: 100-480º C 
-Elemento calefactor: Metal 
-Bomba a Diafragma 
-Capacidad de aire: 23 l /min (max) 

PISTOLA DESOLDADORA:
-Rango de temperatura: 380-480º C 
-Voltaje de salida: 36V 
-Elemento calefactor: Cerámica 
-Flujo de succión: 15 l /min (max) 
-Presión: 600 mm Hg

com fabricar flux soldant

Estacion de soldadura regulable de 60 W Aoyue 469

Si deixo l'estació de soldadura encesa, al final la resistència es fa malbé. A eBay es troba recanvis de la resistència, i també de les puntes de soldadura (s'ha de mirar quines puntes són compatibles).

Fits Aoyue 936, 937+, 908, 968, 968A+, 701A+ 768, 3210, and 9378 Stations

Will these tips work on the Aoyue 469 soldering station? Answer: Yes they will

Videos

Uso y comparación de las Barritas para desoldar con una estación de aire caliente a 150ºC.

El xorro d'aire calent serveix per dessoldar, sobre tot components SMD. L'aire calent va a 150C, i això és insuficient per fondre la soldadura. És per això que s'ha d'aplicar la barra dessoldadora. Primer s'aplica flux, resina colofonia (ja la tinc!!) o un altre decapant; i després apliquem la barreta de pasta dessoldadora. Aleshores ja podem aplicar l'aire calent i extreure el component. Finalment hem d'extreure els residus: el més gros amb la pistola desoldadora (fa el buit), després malla desoldant, i finalment netegem amb alcohol/acetona. Veure el video.

Tanmateix, també s'ha de poder desoldar només amb el xorro d'aire calent, la pasta desoldadora ajuda. Efectivament, a 390º es pot dessoldar. La idea d'utilitzar flux és que es pot dessoldar a una temperatura inferior.

Quant a la temperatura que aplico als CI en ppi no m'hauria de preocupar:

En cuanto al peligro del calor en los CI, los datos que se conocen normalmente es solo durante su funcionamiento, pero no son validos para la soldadura y/o almacenaje. Durante la soldadura el limite esta en dos factores, por un lado la resistencia de las soldaduras internas del propio CI, que por cierto son altisimas y por otro la resistencia del soporte del CI, o sea el encapsulado. En ambos casos la temperatura limite puede estar cercana a los 1000 ºC. Aunque nunca debe sobrepasarse la temperatura limite del soporte del circuito impreso, que es muy inferior a la de los CI.

La malla desoldant és una malla de coure que podria ser perfectament la malla dels cables d'antena. Serveix per netejar zones amb estany, per treure els residus després d'haver utilitzat la pistola desoldadora. La idea és que fiquem la malla sobre el que volem netejar i el soldador a sobre escalfant la malla. Aleshores, per absorció, la malla xupa l'estany i queda la superfície neta.

soldar els components en una placa SMD

la placa ha d'estar ben neta, netejar-la amb acetona. Aplicar estany als pads que s'han de soldar (molt poquet). Aplicar una quantitat generosa de pasta flux.

Si hem de soldar un xip amb moltes potes, alinear-lo bé (amb pinces) i fer que estigui ben subjecte (aplicant aire calent en almenys dues potes). Si està el xip ben alineat, la soldadura serà senzilla (la separació de les potes del xip pot ser de 0.2mm). Tornem a posar flux a les potes del xip. El que fa el flux és fer que l'estany tingui més facilitat per adherir-se i que corri més (és més fluid). Amb la putna del soldador (SEMPRE que estigui ben neta la punta, i després estanyem la punta. Que no hi hagi cap gota ni acumulació d'estany) ja podem aplicar calor. Millor, clar, una estació de soldadura. Fixar-se en el video com s'aplica el soldador: no cal anar pin per pin, fem un escombrat dels pins. Si la placa està bé, el xip ben alineat i hem aplicat flux, no hem de tenir por a fer curt-circuits. No estar temps amb el soldador en el xip, doncs es podria espatllar. Finalment, és aconsellable fer una prova de continuïtat amb el polímetre.

Hot air gun reflow soldering, atmega128L http://www.youtube.com/watch?v=yhhLyxkTVQI&feature=BFa&list=PL1A39BCF15018634E&index=14http://www.youtube.com/watch?v=yhhLyxkTVQI&feature=BFa&list=PL1A39BCF15018634E&index=14

puc veure com s'aplica el flux soldant que tinc fet a partir de la reïna de colofonia, per ajudar a soldar CI SMD.

Aoyue 852A+ SMD Rework Station Demo 1

Aoyue 852A+ SMD Rework Station Demo 2

Prototype PCB Soldering Demo 1 (soldadura amb aire calent)