Pràctica Map Area

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Introducció

Estudiant el DOM ens hem trobat amb l'objecte map i area que serveix per fer mapes interactius. Ho hem estudiat a:

L'objectiu de la pràctica és aprendre diferents tècniques d'enginyeria inversa que et permetran aprofitar codi (html, JS, CSS) que trobis en webs comercials. És una pràctica transversal en quant a procediments, doncs les tècniques que empraràs les utilitzaràs en diverses situacions.

Referències

Fent una cerca a Internet s'han trobat els següents mapes que et poden ser d'utilitat. Segur que tu en trobaràs d'altres.

Desenvolupament

En aquesta pràctica hauràs de fer un mapa similar al vist a classe. En principi has d'aprofitar un mapa que trobis per Internet, però si t'engresques tu mateix podràs fer el teu propi mapa d'un tema lliure. No cal fer mapes geogràfics.

Com a mínim hi ha d'haver:

  • mapa en la zona esquerre
  • llista (links) de ítems a la dreta (províncies, comarques, continents,...)
  • definir el mouseover de quan passes el ratolí sobre el mapa: hauràs de ressaltar el link corresponent.
  • quan facis click sobre el mapa o sobre el link hauràs d'anar a una url (per exemple, si cliques sobre Berguedà, anar a la wikipèdia on explica la comarca del Berguedà).
  • el que no es demana és que l'alumne s'emboliqui amb el photoshop definit sprites, transparències, polígons, etc, a no ser que el mapa sigui prou simple.

Mapa de Caracas (Venezuela). Curs 19-20

Una manera més senzilla d'aconseguir la mateixa funcionalitat de les regions que es ressalten amb un color diferent és dibuixar polígons (etiqueta svg, mapes vectorials). Sens dubte és més elegant fer-ho d'aquesta manera.

Crèdit: Juan Carlos Flores

Entrega

Els alumnes entregaran al Schoology tots els fitxers generats (fitxers html). S'empaquetaran tots aquests fitxers i es pujaran al Moodle dins del termini d'entrega de la pràctica.

Recorda la normativa per entregar les pràctiques al Schoology: ASIX-M10-UF2#Normativa_d.27entrega_de_les_pr.C3.A0ctiques_al_Schoology


creat per Joan Quintana Compte, Novembre 2012