Pràctica IAW. Instal.lació, configuració i ús del Mysql

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Objectius

Ara és el moment d'instal.lar el servidor mysql (en el cas de què no ho hagis fet fins ara). Recorda que fins ara no havies necessitat el servidor (paquet mysql-server), sinó que amb el client n'havies tingut prou (mysql-client).

En aquesta pràctica instal.laràs el mysql-server i aprofunciràs en l'ús del mysql des de la línia de comandes. Aprendràs les beceroles del que un administrador ha de saber:

  • creació de taules i inserts
  • selects bàsiques i avançades
  • execució de scripts
  • còpies de seguretat i restauració

Aquesta pràctica és prèvia per començar a atacar bases de dades des de llenguatges de programació, concretament des de PHP. Treballaràs sobre una base de dades per aprendre vocabulari d'anglès. Més endavant es podrà instal.lar una aplicació Web que ataqui aquesta base de dades, i on podràs gestionar el teu vocabulari, i fer tests per aprendre, millorar nou vocabulari d'anglès (o de qualsevol altra llengua).

Desenvolupament

La teoria està explicada a classe i resumida en el següent document:

Bàsicament en aquesta pràctica has de seguir el document i realitzar totes les proves descrites. La idea del document és que sigui una xuleta a consultar en cas de dubte, i una manera ràpida i eficaç d'entrar en el mysql.

Concretament se't demana:

1) Instal.lar el mysql (servidor)

2) estudiar les taules de la base de dades langtrainer. Entendre les relacions entre les taules, així com les paraules d'exemple. Veure que la relació entre WORD i TRANSLATION és una relació 1:M.

3) Accedir a la base de dades pròpia com a root. Crear un usuari alumne (amb el password de classe), i donar permís a aquest usuari perquè pugui accedir a la base de dades langtrainer.

4) Fer que els teus companys de classe puguin accedir a la teva base de dades (si la configuració dels firewall és la correcta).

5) crearàs en un script el teu propi vocabulari (com a mínim 25 paraules). L'entregaràs en format de script SQL. Introduiràs algun error expressament (o involuntàriament) per tal de poder analitzar el log

6) Faràs una còpia de seguretat de la bd langtrainer. Esborraràs la bd langtrainer. Restauraràs la bd langtrainer.

Entrega

Tota la documentació generada (fitxers de text, scripts, còpies de seguretat, captures de pantalla que creguis importants, etc) la inclouràs en un fitxer comprimit i l'entregaràs en el Google Classroom. El professor també demana incloure el fitxer LLEGEIX-ME.txt on expliquis les dificultats i descobertes que has realitzat.

Recorda la normativa per entregar les pràctiques al Google Classroom: ASIX-M10-UF2#Normativa_d.27entrega_de_les_pr.C3.A0ctiques_al_Google_Classroom

Durarda

2 horescreat per Joan Quintana Compte, octubre 2011