Instal.lació i configuració d'un CMS: Wordpress II

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Introducció

La majoria de les tasques administratives les farem accedint a la zona d'aministració (wp-admin/). Ara bé, a vegades hem de fer coses que només es podran fer tocant el codi, modificant una plantilla CSS, tocant directament la bd... aquí és on has de demostrar les teves dots d'administrador de sistemes i programador.

Desenvolupament

Canviar les dates dels posts

Vols canviar la data en què es va publicar un post, i en la zona d'administració no hi ha manera de fer-ho. Com es pot fer? La única solució és tocar la base de dades.

Blog multiidioma. Instal.lació del plugin qTranslate

L'objectiu és aconseguir la mateixa funcionalitat que el blog del professor: www.joanillo.org. Primer de tot instal.laràs aquest plugin i et familiaritzaràs amb ell.

Fixa't que en la barra del menú apareix la selecció Català, Español, English. Aquesta funcionalitat només s'ha aconseguit tocant el codi. Esbrinar com fer-ho.

Per traduir a l'anglès, http://translate.google.com pot ser una bona ajuda, però cal no abusar.

Còpies de seguretat del blog

Fer la còpia de seguretat del mysql (amb mysqldump, això ja es va fer en una altra pràctica) està molt bé. Ara bé, on estan les fotos que has penjat? Has de localitzar els arxius i carpetes que consideris rellevants i fer una còpia física d'aquestes.

Fils RSS. Client de RSS

Per defecte wordpress està preparat per treballar amb RSS. No sé si estàs familiaritzat amb el RSS, però és molt senzill. La idea bàsica és que si estàs subscrit a una fonts RSS, cada vegada que s'actualitzi aquesta font, és a dir, cada vegada que s'insereixi un post en el blog, el teu client de RSS t'ho notificarà. Així estaràs sempre al dia sense haver d'accedir contínuament als blogs que t'interessin.

El primer que necessites és un client de RSS. Des de l'ordinador pots utilitzar Google Reader: www.google.es/reader/. Des del smartphone també hi ha lectors de RSS molt populars, concretament la versió per a smartphone del Google Reader. Com que ja tens un compte de Gmail, és immediat.

El que has de fer seguidament és subscriure't a un canal RSS que t'interessi. . Filtrar per idiomes, per categories

Entrega

Recorda la normativa per entregar les pràctiques al Moodle: ASIX-M09-IAW#Normativa_d.27entrega_de_les_pr.C3.A0ctiques_al_Moodle.


creat per Joan Quintana Compte, febrer 2019