Google Docs. Introducció

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Referències i Introducció

Desenvolupament

Començar a treballar:

En principi necessites un compte de gmail. Ara bé, això no és del tot necessari ja que el que realment necessites és un Google Account, que es pot associar a comptes que no sigui de gmail.

En aquesta pràctica crearàs diferents documentes de Google Docs: document, full de càlcul, presentació, formulari. En tots els casos hauràs d'entregar el document al Moodle tal com es comenta.

Document

Crearàs un document (com a text pla). El document es dirà google_docs_xx.txt, i contindrà en forma d'esquema les principals característiques de Google Docs. Compartiràs amb el professor (joanqc@gmail.com) i amb un altre company aquest document, per tal de què el professor el pugui editar i així sigui un document col.laboratiu. Aquest document haurà d'aparèixer en la safata de Google Docs del professor i del company.

Entrega. Hauràs d'entregar al Moodle el fitxer en format PDF (Fitxer > Baixa com a > PDF). En el fitxer LLEGEIX-ME hauràs de posar l'enllaç a l'accés directe al document.

Full de càlcul

Tasca a realitzar. Consultar les variacions del IPC a la pàgina oficial del INE

La manera de trobar la informació és:

http://www.ine.es/
IPC. Índice de precios de consumo: http://www.ine.es/jaxi/menu.do?type=pcaxis&path=/t25/p138&file=inebase&L=0
Resultados detallados > Series mensuales: http://www.ine.es/jaxiBD/menu.do?L=0&divi=IPC&his=4&type=db
1.1 Indices nacionales: general y de grupos COICOP > http://www.ine.es/jaxiBD/tabla.do?per=01&type=db&divi=IPC&idtab=81
Escollir:
General y Grupos COICOP: General
Tipo de dato: Índice
Periodo: Tots

Variables en filas: tipo de dato y periodo
variables en columnas: General y grupos COICOP

Aleshores ja pots fer la consulta, i enganxar les dades al teu full de càlcul de Google Docs.

Sobre aquest full de càlcul crearàs una tercera columna en què mostraràs la mitjana de cada any (la mitjana sobre els mesos de l'any), i la mitjana total.

Google Docs té una opció que és enviar un document (en aquest cas aquest full de càlcul) per correu electrònic (enviar-lo al professor i a un company).

Entrega. Hauràs d'entregar el fitxer en format PDF, i en el fitxer LLEGEIX-ME hauràs de posar l'enllaç a l'accés directe al document.

Presentació

Faràs una petita presentació (com a mínim 5 diapositives) d'algun tema relacionat amb l'assignatura IAW. En aquest cas, més que compartir la presentació amb el professor (i un company), enviaràs per mail un enllaç per tal de què puguin accedir al document. Manera de fer-ho:

quan selecciones el document, apareix la pestanya Mes. Escull Comparteix > Comparteix. Aleshores configurem l'ús compartit > Totes els usuaris amb enllaç.

L'enllaç que s'ha de compartir és per exemple: https://docs.google.com/present/edit?id=0AQXfHGJzgu0AZGNxZ3BtNWhfMmN4ajJmc2d2.

Comparteix l'enllaç mitjançant Gmail, i aleshores els contactes que rebin el mail podran accedir al contingut. Realment, les diferents possibilitats que hi ha de compartir informació a diferents nivells és gran, i la integració amb Gmail està molt ben aconseguida.

Entrega. Hauràs d'entregar el fitxer en format PDF, i en el fitxer LLEGEIX-ME hauràs de posar l'enllaç a l'accés directe al document.

Formulari

L'eina per fer formularis és molt pràctica i senzilla. Faràs un formulari-enquesta per demanar informació al professor i als teus companys de classe sobre algun tema banal (que sigui banal no vol dir que es permeti ficar temes fora de to i de context... ho rebrà el professor i l'actitud negligent serà penalitzada...). Com a mínim ficaràs un camp de text (per exemple, el nom i cognoms serà obligatori), una llista de selecció i una llista d'opcions.

Enviaràs al professor i a tots els companys l'enllaç per tal de què omplin el formulari. Un cop la majoria de gent hagi omplert el formulari el pots visualitzar en format Full de càlcul.

Entrega. En el Moodle hauràs d'entregar aquest full de càlcul amb les dades en format CSV. En el fitxer LLEGEIX-ME hauràs de posar l'enllaç a l'accés directe al document.

Entrega

Recorda la normativa per entregar les pràctiques al Moodle: ASIX-M09-IAW#Normativa_d.27entrega_de_les_pr.C3.A0ctiques_al_Moodle.

A part de l'entrega al Moodle, al professor també li constarà la realització de la pràctica degut a què haurà mails procedents de l'alumne en el seu compte de gmail.

NOTA. El professor no ha de rebre res per mail procedent d'algú sense identificar (si per la direcció de correu electrònic no es pot saber el nom de l'alumne, aquesta informació haurà de quedar clara en el document que es comparteix).


creat per Joan Quintana Compte, febrer 2019