Fusionar GeoJSON

De Wikijoan
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Fusionar fronteres

Montsia baixebre.png
Densitat vegueries.png

En la imatge es veu com hem aconseguit fusionar les comarques del Montsià i el Baix Ebre en una sola comarca. La idea és fer amb aquesta tècnica les diferents vegueries/regions de Catalunya.

La idea general és: donades dues regions/comarques/municipis amb una frontera comuna (coordenades geojson), trobar les coordenades del contorn, eliminant la frontera comuna.

Es troben diferents causístiques, en funció de quins són els punts d'origen de les coordenades, i quin és el sentit amb què es mouen les coordenades. Per exemple:

A més, per trobar els punts de la frontera les coordenades poden coincidir exactament; o bé poden coincidir aproximadament (concepte de distància menor que un radi).

La idea general és recórrer els punts amb dos bucle anidats, i detectar quan entrem i quan sortim de la frontera. I construir la llista de punts del contorn exterior.

D'aquesta manera hem aconseguit definir el contorn de les vegueries de Catalunya, que és una ordenació no oficial:

Hem fet l'ordenació de l'informe Roca (2001), però hi ha d'altres propostes.

A mida que anàvem fusionàvem comarques hem trobat fins a 8 casos possibles (a...g), tot i que el codi ha quedat molt guarro per falta de temps i necessitaria una revisió a fonts.

Aquesta tècnica pot servir per agrupar altra mena de divisions territorials (per ex, municipis de l'Alt Berguedà).

Ara que tenim les vegueries/regions, i com a primer exemple, podem fer el mapa coroplètic per pintar la densitat de població de les regions, com es veu a la imatge.

Descàrrega

Vegueries de Catalunya (segons informe Roca, 2001):

Codi: el codi està molt guarro (quan tingui temps el milloraré). Els scripts estan en la carpeta python/. Les dades en la carpeta dades/. En la carpeta html/ tenim els fitxers per visualitzar les dades i comprovar que funciona (o no).


creat per Joan Quintana Compte, març 2020

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Institut Jaume Balmes
Màquines recreatives
CNC
Informàtica musical
joanillo.org Planet
Eines