Twitter robot

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Introducció

The Internet of Things: twitter robot

Es tracta de fer un robot social que de forma automàtica twittegi i es comuniqui amb la comunitat Twitter en les dues direccions: envia twits, i capta la informació dels missatges i enllaços que rep. La interacció amb Twitter s'aconsegueix accedint a l'API de Twitter. El robot, com a entitat física, pot escriure els missatges a Twitter i pot respondre als estímuls que li arriben de Twitter (canviant el color, movent-se, emetent soroll).

Un dels objectius del robot és aconseguir tenir amics al Twitter.

Com a robot social que és, la informació que penja al Twitter està extreta de la xarxa (per exemple, paràgrafs del Quijote, previsions metereològiques, proverbis, frases cèlebres,melodies,... alguna cosa amb ganxo que en poguem treure la informació programàticament). Això ha de generar un twit. Es generen twits de forma periòdica. El robot respon amb estímuls quan rep accions dels seus seguidors.

El projecte es pot publicitar com el primer account de Twitter totalment virtual.

  • Robot. Basat en microcontrolador Atmel 318 + software. Té actuadors i es comunica per Ethernet amb el Host (o senzillament USB). Clar que si es comunica per USB aleshores no és ben bé el robot el que twiteja...
  • Host. Ordinador Linux que es comunica amb el robot i amb Twitter (API). Pot emetre sons i música, i té una interfície gràfica. Pot mostrar informació gràfica relacionada amb el compte de Twiter.
  • Webcam. Serveix per mostrar al món l'estat del robot, què està fent... Enviant un tweet al robot pots fer que aquest respongui.
  • Cloud. Twitter + Informació social
  • Protocol de comunicació entre el robot i els seguidors. El robot coneix un vocabulari. Per exemple, si repons al tweet amb un comentari com el color vermell et queda millor, el robot s'encén de color vermell.

sobre Twitter

Tinc un compte de Twitter:

  • joanqc/jq**** o bé
  • ĵoanqc@gmail.com/jq****

S'ha de crear un compte per al robot...


Robtweets (instal.lació media art)

(TBD)

una xarxa de robots (robtwits) que evoluciona socialment a través de Twitter. Twitter és la seva arena, el seu espai de trobada. Aquests robots, sense Twitter, son éssers sense ànima, sense intel.ligència. Twitter els proporciona una intel.ligència social, un espai de comunicació.

Ara bé, els robtwits no són humans, no es comuniquen com els humans. Així doncs se'ls dota d'un llenguatge (vocabulari i gramàtica) per poder parlar.

Els robtwits tenen necessitats socials. El seu aliment és la conversa social. Si no conversen estan deprimits, estan famèlics. Si parlen molt estan molt ben alimentats... ara bé, això no vol dir que estiguin forts, potser estan obessos. Tot depèn del contingut de la seva conversa, si és rellevant o no... que sigui rellevant o no depèn de la importància que li donen els altres robtwits... és una xarxa... la popularitat d'un individu no se't dóna per ser, te l'has de guanyar, te l'han de donar els altres individus.

Interessa que la gent es pugui construir de forma fàcil un robtwit, de manera que la comunitat pugui créixer. Per fer-ho, s'ha de publicar en format obert com construir el robtwit (a partir d'Arduino) i el software. S'ha de donar instruccions detallades: 1) construir el robtwit; 2) instal.lar el software; 3) crear un compte per al robtwit...

El software actual com l'àngel del robtwit, perquè al cap i a la fi és on resideix la intel.ligència social. vigila constantment els twits relacionats amb la comunitat i pren decisions sobre el teu alter ego físic. La personalitat és dual: el cos i l'ànima. En el cos només hi ha sensors i actuadors, les ordres vénen de l'ànima.

NOTA. Per fer-ho més fàcil i que la comunitat creixi, res de robots i que només sigui una peça de software. És molt més fàcil. Però aleshores ja no és un projecte relacionat amb Internet of Things. Senzillament seria una estudi d'una coumunitat virtual social que se li dota d'una intel.ligència i es mira com evoluciona. Es poden imaginar diferents tipus d'intel.ligència i com afecten a l'evolució. I diferents tipus de llenguatges i veure també com això afecta a l'evolució.

Quan dic evolució vull dir que es poden extreure gràfics, i aquests gràfics poden ser un patrons d'evolució. Mirar si es tendeix a una societat amb líders...

Pot ser com un joc, on es deixi uns graus de llibertat per tal que els participants mirin de què el seu 'alter' guanyi punts. Es pot proposar que algú patrocini un concurs...

Inventar-se un llenguatge

Language Construction Kit (per inventar-se un idioma)

El meu robtweet pot parlar un idioma propi, i els robtweets es comuniquen amb aquest idioma. Amb espeak puc fer sonar aquest idioma, de manera que els robtweets poden llegir els tweets que publiquen.


creat per Joan Quintana Compte, juny 2011