Sistema d'amplificació autònom

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Sistema d'amplificació basat en bateria de moto

1. bateria de moto. (o de cotxe). Són bateries de plom-àcid.

la bateria de moto es carrega amb un carregador de bateries, que pot ser connectat a l'alimentació o amb placa solar. Carregadors que es connecten a la xarxa n'hi ha moltes menes i marques, per exemple, Optimate. (http://debates.motos.coches.net/showthread.php?t=197124). Sembla ser que els carregadors Optimate poden ressuscitar les bateries mortes (completament descarregades o sulfatades)

basat en placa solar vol dir la placa solar + un regulador de càrrega (Un regulador de carga, cuya misión es evitar sobrecargas o descargas excesivas al acumulador, que le produciría daños irreversibles; y asegurar que el sistema trabaje siempre en el punto de máxima eficiencia. http://saecsaenergiasolar.com/fotovoltaico/introduccion/).

2. Inversor de 12V-220V. Power Inverter. El pallasso n'utilitzava un de 300W. Per exemple, http://cgi.ebay.es/POWER-INVERTER-Conversor-12V-DC-a-220V-AC-300W-/280707465264?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item415b780030.

Per saber de quina potència el necessito he de saber què hi he de connectar. Un portàtil en principi va amb bateria a no ser que hagi de treballar de forma autònoma durant molt de temps. I un ordinador de sobretaula. La seva font d'alimentació ja pot ser de 300W.

3. Amplificador-altaveu-mesclador (Active Monitor, altavoz amplificado, altavoz autoamplificado, altavoces activos fullrange). El pallasso n'utilitzava un de 280W (100W reals). L'amplificador ha de ser de menys potència que l'inversor. L'amplificador és la càrrega, i l'inversor és la font d'energia. Per tant, la font ha de subministrar tota la potència i energia que necessita la càrrega, i per tant l'inversor ha de ser de més potència. L'avantatge de que tingui mesclador és que puc connectar-hi per exemple un micro, la targeta de so o un mp3. per exemple,