Insectes robot

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Referències

Peces:

Xapa:

Chapa de zinc (Desde 0,30 mm a 2mm).

  • ferrobrick c/sepúlveda passat urgell a mà esquerra
http://www.ferrobric.com/
Tel. (+34) 93 426 98 47
Fax. (+34) 93 424 98 28
C/ Sepúlveda, 134
08015 Barcelona

Documentació prèvia

moviment d'un hexàpode:

cercar també per cyborg insects http://www.petsfoto.com/futuristic-cyborg-animals-insects/ o bé millor per simple robot:


Renunciar de moment al moviment hexàpode en favor de dues rodetes amagades: moviment endavant, endarrere i gir a la dreta i esquerra. O també una bona idea per al moviment pot ser els motors vibrants: vibrating pager motor Sensors, audio. Formes realistes utilitzant diferents materials: paper-cartró, fusta, llautó, filferros, tornilleria, botons.

Bitxos que canten: llangots (canta quan està a les fosques), etc.


motors:

Amb un motor DC i un unbalanced output shaft, amb unes molles, es podria aconseguir unes ales que es mouen, o bé un grill que fa cric-cric. Es tracta d'aconseguir unes accions realistes i divertides, combinat amb una estètica adequada, un treball artesanal.

Altres idees:

Una de les millors idees que he vist és el:

fa un moviment molt realista, i la idea d'utilitzar les antenes amb microswitchos és molt bona per controlar/corregir la direcció. Aquest projecte també demostra que no cal utilitzar un microcontrolador, sinó que amb electrònica bàsica i sense programació també es poden aconseguir coses. La idea d'utiltizar dos moto. Hi ha unes instruccions molt clares del kit i la seva construcció:

La mateixa idea d'una altra manera:

FreeCAD

$ sudo apt-get install freecad

videotutorial:

Per començar a treballar: New, Part > Part Design > Create sketch > x-y

De moment no val la pena ficar-se amb freecad. De moment utilitzaré GIMP per fer les plantilles (tot i que no és vectorial)

Llaunes i llautó

el material principal dels robots-insectes serà llauna o similars. És necessari dominar les tècniques per manipular la llauna i fer coses xules. Per exemple:

Altres idees


creat per Joan Quintana Compte, gener 2013