Fer un LiveCD 2

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

http://novatillaenapuros.wordpress.com/2008/02/24/un-livecd-de-mi-ubuntu/

http://www.remastersys.klikit-linux.com/

En el fitxer /etc/apt/sources.list afegim el següent repositori:

# Remastersys
deb http://www.remastersys.klikit-linux.com/repository remastersys/

i ja podem instal.lar remastersys:

sudo apt-get update
sudo apt-get install remastersys

L'aplicació té un entorn gràfic i està a Sistema > Administració > Remastersys Backup

Un cop a dins l'aplicació hi ha diverses possibilitats. Per a fer una iso distribuïble del sistema (Distiso) prèviament s'ha de fer un Distcdfs.

  1. Distcdfs: Make a distributable copy cd filesystem only (good if you want to add files to the cd). És a dir, és una còpia del sistema de fitxers que està dins de /home/remastersys/remastersys, i en aquesta carpeta dins de dummysys. Aquí trobem tota l'estructura de directoris: /dev, /etc, /home,...
  2. Distiso: Make a distributable iso file (cd filsystem must have been completed already). Creem la iso, que la podrem gravar a un CD-DVD. Els fitxers obtinguts són customdist.iso, customdist.iso.md5. Com que ocupa més de 700M, ho gravo a DVD.

Un cop arrenco amb el DVD, teclejo Enter o live per arrencar des del DVD. Va una mica lent com es correspon a un CD-Live. D'entrada no em funciona la xarxa inal.làmbrica. A l'escriptori tinc la icona Instal.lar per volcar el contingut del DVD al disc dur. En teoria, si està ben fet, haurà de reconèixer el hardware en una nova màquina (comprovar).