Spinner

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Referències

Spinner.jpg

i d'altres (TBD)

No hem de confondre un spinner amb un trackball. El trackball és com la rodeta del ratolí, i puc controlar els dos eixos. El spinner també es pot fer a partir d'un ratolí, però només faig servir un eix.

He aconseguit un video VCR de desguàs, i m'he quedat amb l'eix central que va amb un rodament.

Els disc del encoder en format Inkscapde:

Un generador de discos encoder per a Linux:

Construir el spinner

85 200.png

El disc encoder que m'ha funcionat és de 85mm de diàmetre i 200 marques de resolució (tot i que la sensibiliat també es pot retocar des de la configuració del joc a l'emulador mame4all).

Com es veu a la foto, he utilitzat un eix de video VCR. Una extensió de fusta, i a sobre la transparència enganxada amb cola normal. El ratolí de bola desmuntat es posa en posició vertical (dels dos fotodetectors que hi ha, el de l'eix X és el que val). Amb una sola transparència és suficient (encara que no està molt contrastada).

Es podria construir el spinner només amb fusta, però hauria d'aconseguir una broca de corona de 6 cm d'ample com a mínim. Seria la manera més ràpida i repetible de fer.

Construir el volant

El volant de fusta, en la primera versió, l'he fet amb fusta de 2 cm de gruix. Radi extern de 8cm i 8 forats. Tot tornejat.


creat per Joan Quintana Compte, desembre 2015