Llenguatges de guions de client. Javascript. Introducció

De wikijoan
La revisió el 16:22, 25 nov 2016 per Joan (discussió | contribucions) (→‎Desenvolupament)
(dif) ← Versió més antiga | Versió actual (dif) | Versió més nova → (dif)
Salta a la navegació Salta a la cerca

Objectius

JavaScript és el llenguatge de referència per a programar codi en les pàgines webs (cantó del client). Això vol dir que el codi s'executa en el teu navegador web (Firefox, IE, Chrome). De fet, l'execució de codi Javascript es pot activar o desactivar en les preferències del teu navegador. Gràcies al Javascript la funcionalitat espectacular que avui en dia tenen les pàgines web resideix en el teu navegador, i d'aquesta manera evitem sobrecarregar la xarxa i el servidor web. Amb Javascript ho podem fer quasi tot: des de validar formularis, comprovar que el NIF sigui vàlid i que el password tingui més de 8 caràcter, etc.

En aquesta pràctica farem una introducció al Javascript. Un cop hagis acabat, continuarem amb conceptes meś avançats de PHP.

Documentació

Desenvolupament

Farem tota la introducció de Javascript que es troba a:

Concretament, el que hem vist i explicat a classe són els següents continguts:

HOME
Introdutction
Where to
Output
Syntax
Statementes
Comments
Variables
Operators
Arithmetic
Assignment
Data Types
Functions
Objects
Scope
Events
...
Comparisons
Conditions
Switch
Loop For
Loop While
Break
...
String
String Methods

L'alumen ha de realitzar els exercicis proposats en el tutorial, intentant fer canvis en els exemples. L'alumne ha de generar el seu propi codi html, que enllaçaràs a la teva web www.iaw.org.

Entrega

Tota la documentació generada la inclouràs en un fitxer comprimit i l'entregaràs en el Google Classroom. No t'has de restringir als exemples que proposa el tutorial, sinó que també inclouràs totes les proves que fas. El professor també demana incloure el fitxer LLEGEIX-ME.txt on expliquis les dificultats i descobertes que has realitzat.

Recorda la normativa per entregar les pràctiques al Google Classroom: ASIX-M10-UF2#Normativa_d.27entrega_de_les_pr.C3.A0ctiques_al_Google_Classroom

Durarda

2 hores


creat per Joan Quintana Compte, octubre 2011