Cercant el so de saxofon

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

VSTi

Saxòfons que ja tinc implementats de fa temps

~/VST$ vsthost DVS_Saxophone.dll (és el primer que vaig provar, molt bé)
~/VST$ vsthost DSK\ SaxophoneZ.dll

Linplug SaxLab 1.0.2

Instal.lació de Linplug SaxLab 1.0.2

carpeta /home/joan/VST/VST_Instrument_Linplug_Saxlab_Vsti

Descomprimeixo tot el que tinc i apareix un setup.exe. Se li ha de donar permisos d'execució i obrir-lo amb wine. S'intal.larà el plugin a ~/.wine/drive_c/Program Files/Steinberg/Vstplugins/LinPlug Instruments. És aquí on apareixerà la dll.

Molt bon so de saxo (diferents saxos i flautes, amb molts paràmetres)

cd ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Steinberg/Vstplugins/LinPlug\ Instruments
$ vsthost SaxLab.dll

Hi ha un manual amb pdf

Mr. Sax T. v1.02

The Tenor Saxophone

The Alto and Baritone Sax are completely new instruments, designed and programmed for the new NI Kontakt 3.5 Player.

What is the Kontakt 3.5 Player? The Sax Brothers are supplied with the 3.5 NI Kontakt Player, the latest version of Native Instruments flagship Sampler. It involves many new features and bugfixes, including 64 bit, extended memory and multicore support, DFD optimisation, better compliance with some OS and hosts, aftertouch support etc. No additional sampler or player is therefore required.

Sample.Modeling.Mr.Sax.T-WIN

Instal.lació. Primer de tot instal.lo el NI Kontakt Player v2.2.4.exe. En opcions d'instal.lació escullo dues opcions: Standalone (C:\Program Files\Native Instruments\Kontakt Player 2) i VST plugin (C:\Program Files\Steinberg\Vstplugins\, ho fico aquí perquè el Linplug Saxlab també l'havia ficat aquí). Amb l'opció Standalone vaig a obrir el Kontact Player i no em serveix de res perquè com és lògic no em reconeix ni la interfície de so ni els drivers ni res.

El que sí que funciona és:

$ cd ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Steinberg/Vstplugins
$ vsthost KontaktPlayer2.dll

però no puc fer res encara perquè no tinc instal.lat el MrSaxT.

el serial és: Use 82840-83045-83800-00180-00174 as install serial (la info està en el fitxer DYNAMICS.nfo del comprimit que es descarrega). Només instal.lo el Kontakt Player 2 VST Plugin i Mr Sax T library. La library s'instal.la a /home/joan/.wine/drive_c/Program Files/Sample Modeling/Mr. Sax T, i això és lo important. Se m'instal.la en el directori per defecte: C:\Program Files\Native Instruments\Kontakt Player 2\VST Plugins

Ara ja puc obrir el Kontakt Player, i m'apareixerà la llibreria de Mr Sax T carregada:

$ cd ~/.wine/drive_c/Program\ Files/Steinberg/Vstplugins
$ vsthost KontaktPlayer2.dll 

Però no sona res perquè com es comenta en el requadre (fixar-se bé!): No Input on CC2/CC7/CC11. Connect your ExpPedal or BreathCtrl. És a dir, no n'hi ha prou en fer Note On/Off, sinó que simula un controlador de vent i fins que no bufi no sonarà res. I bufar es pot fer amb el missatge midi CC (Control change), assignat al pedal d'expressió o al breath controller.

Ara ja tinc connectat el EWI USB i efectivament envia comandes en el CC2, i ja sona i ja puc modular el volum de les notes que sonen.

GPO i EWI USB Garritan

soundfont

8.4mg_chaos_bank.sf2:

un dels millors sons de saxo amb sf2 (cosa difícil) està a /home/joan/soundfonts/general/8-4mg-chaos-bank-sf2/8.4mg_chaos_bank.sf2 (programa 65, 66 com sempre en el GM). Efectivament, ho deu ser.

$ /usr/local/bin/fluidsynth -s -a jack -m alsa_seq -l -g 5 /home/joan/soundfonts/general/8-4mg-chaos-bank-sf2/8.4mg_chaos_bank.sf2
> prog 0 65

creat per Joan Quintana Compte, desembre 2011