Solicitud inscripción convocatoria VIDA 13.0

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Projecte Pececillo de Plata (Lepisma saccharina)

Quan era petit construïa casetes de Lego per allotjar un pececillo de plata. Casetes amb passadissos. Aquest projecte és un homentatge a la curiositat infantil i ara, 30 anys després, es tanca el cercle tornant a fer el mateix experiment, però afegint l'experiència i coneixements adquirits en aquest temps. Coneixements en els camps de la computació i electrònica.

La idea és fer una caseta amb passadissos i portes (bidimensional), i monitoritzar el moviment i comportament a temps real del pececillo.

  • una webcam graba el laberint. Es processa la imatge i es detecta la posició a temps real del pececillo.
  • en una base de dades es fica la informació de la posició (i temps), de manera que es pot fer un anàlisi estadísitc de distància recorreguda, temps de permanència a cada sala,...
  • mitjançant electrònica podem interactuar amb el pececillo. Encendre LEDs, tancar portes, subministrar menjar (estudiar la seva etologia). De totes maneres, la idea no és interactuar amb ell, sinó que sigui el propi pececillo el que provoqui l'obertura dels actuadors, buscant alguna mena d'emergència.
  • es pot consultar per webcam la posició
  • la novetat és que per analitzar la informació utilitzarem software (Open source) de Business Intelligence, que s'utilitza en el món de l'empresa per a la presa de decisions i per buscar patrons ocults que puguin donar informació rellevant i oculta. S'analitzarà mitjançant tècniques de business intelligence els patrons de comportament del pececillo.
  • S'ha de cuidar els aspectes de la instal.lació artística. Hi haurà una part visual (projecció a pantalla completa) i una part musical (el pececillo generarà música).