Fil de la història

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Aproximacions a la informàtica musical en diversos moments:

  • any 2000: programació MIDI sobre Visual Basic, a partir del llibre del Sergi Jordà. Adquisició de la targeta de so Sound Blaster Live. Diferentes proves. Ús del component Mabry Software (ús privatiu), que em permetia controlar els missatges MIDI.
  • any 2000. Projecte midisoloist. Es tractava de fer un playback sobre partitures escanejades (captures de pantalla del Cubase). La idea era tenir una biblioteca de cançons, classificades per instruments, i que el solista pogués tocar sobre la pantalla.
  • any 2000. Adquisició del keyboard Casio CTK-731
  • any 2000. 1a aproximació a la llibreria JMusic (Java Music, Computer Music Composition in Java, http://jmusic.ci.qut.edu.au/). En aquells moments no sabia Java.
  • any 2002. Adquisició del controlador de vent Yamaha WX-5. Aplicacions de prova amb el VB i el component de Mabry.
  • any 2004. Projecte pentagrama. Inacabat. Programant amb VB, la idea era fer que, tocant amb el WX-5, es pintessin les notes sobre el pentagrama d'una forma molt poc ortodoxa: notes que exploten, notes que es fan petites i grosses, notes que canvien de color... una palla mental!
  • any 2008 (setembre-octubre). 2a aproximació a JMusic. Faig tots els exemples i tutorials. Però arribo a la conclusió que no m'interessa perquè a mi m'interessa fer coses a temps real, orientat a la música en viu. De totes maneres, a JMusic hi ha un apartat que parla de la possibilitat de fer alguna cosa amb temps real amb la llibreria midishare.
  • any 2008 . Ja com a usuari de Linux/Ubuntu, tinc clar que vull fer coses d'Informàtica musical sobre Linux i amb software lliure exclusivament. Em barallo amb el Ubuntu Studio, i amb la llibreria midishare. Adquireixo la tarja de so externa (Edirol UA-25EX), que és USB. Intento fer-la funcionar sobre Ubuntu Studio 7.10 i 8.04, de moment sense èxit.
  • any 2008: faig una llista de les coses que m'agradaria fer i idees que se'm passen pel cap. Una de les idees és fer coses de música amb suport audiovisual, preferentment sobre Java. Començo treballant i adaptant el projecte Invaders i Returnofthebeast, amb Java, per desenvolupar la part audiovisual.
  • any 2009 (març). Han passat uns mesos treballant en altres coses, i ara, a punt de sortir el Ubuntu 9.04, veig en el fòrum que el kernel 2.6.28 reconeix la Edirol UA-25EX sense problemes, o sigui que miraré d'actualitzar la feina feta el 2008 i testejar-ho amb un hardware que em doni confiança, i seguir avançant.

creat per Joan Quintana Compte, abril 2008