Ajax. Introducció

De Wikijoan
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Introducció

AJAX = Asynchronous JavaScript and XML

AJAX no és un llenguatge de programació, sinó una manera diferent d'utilitzar estàndars existents. AJAX és l'art d'intercanviar dades amb el servidor (el servidor web), i actualitzar parts d'una pàgina web sense haver de carregar de nou tota la pàgina web.

Asynchronous JavaScript + XML, no és una tecnologia en ella mateixa, sinó que és una nova apoximació per utilitzar de forma conjunta una sèrie de tecnologies que existien prèviament, com ara HTML o XHTML, Cascading Style Sheets, JavaScript, The Document Object Model, XML, XSLT, i el més important, l'objecte XMLHttpRequest.

Quan aquestes tecnologies es combinen en el model AJAX, les pàgines web poden fer actualitzacions incrementals i ràpides en el navegador sense haver de carregar de nou la pàgina. Això fa que l'aplicació sigui més ràpida a les accions dels usuaris i més usable.

Encara que la X de AJAX ve de XML, avui en dia s'utilitza més JSON en comptes de XML degut als seus múltiples avantatges com ara tenir un pes inferior i estar integrat dins de Javascript. Tant JSON com XML s'utilitzen per empaquetar informació en el model AJAX.

Referències

AJAX Basic

AJAX XMLHttpRequest

Aclaracions


creat per Joan Quintana Compte, gener 2013

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Institut Jaume Balmes
Màquines recreatives
CNC
Informàtica musical
joanillo.org Planet
Eines