Pràctica ASI-C6-ASGBD: Pràctica Recursos Humans

De Wikijoan
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Objectius

Dins de la instal.lació estàndard del servidor Oracle vénen uns esquemes i aplicacions d'exemple. Per exemple, en una instal.lació 10g XE (EXpress Edition) ve l'esquema HR (Human Resources), que és un usuari i un script per tal que els usuaris disposin d'un esquema i unes taules per fer proves.

Desenvolupament

HR example.gif

En aquesta pràctica se't facilitarà el script hr_main.sql (pots descarregar-lo a http://krypton.fhda.edu/~lmeade/CIS52B2.html), i hauràs de crear les taules en el teu esquema (asi2aXX). Per tant, no has d'executar tal qual el codi que se't facilita, sinó que l'hauràs d'adaptar a les teves necessitats.

1) El primer que hauràs de fer és detectar, si cal amb l'ajuda del professor, les diferents parts del script. Distingim:

2) Després d'estudiar detingudament el script, hauràs de modificar-lo per tal d'executar-lo dins el teu esquema (treu tota referència a l'usuari hr i als espais de taula. Recorda que l'espai de taula de l'usuari asi2aXX és USERS). Hauràs d'executar el script sense errors (ho podràs comprovar mirant el log). També hauràs de ficar els DROP TABLE abans dels CREATE TABLE per tal que puguis executar el script repetidament. L'ordre d'esborrar les taules (i la vista), tenint en compte les dependències entre les taules, és:

DROP VIEW emp_details_view;

DROP TABLE JOB_HISTORY;
DROP TABLE EMPLOYEES CASCADE CONSTRAINTS;
DROP TABLE JOBS;
REM DROP TABLE DEPARTMENTS;
DROP TABLE LOCATIONS;
DROP TABLE COUNTRIES;
DROP TABLE REGIONS;

Nota: hi ha una relació bidireccional entre EMPLOYEES i DEPARTMENTS (un empleat pertany a un departament; un departament té un jefe que és un empleat). Per tant, es fa necessari utilitzar CASCADE CONSTRAINTS (i, de fet, eliminem la taula DEPARTMENTS).

3) Fés les següents SELECTS (inclou-les en el script):

Entrega

Entrega el script i el log de creació del script, i contesta dins del script les següents preguntes:

Recursos

Durarda

2 hores


creat per Joan Quintana Compte, novembre 2009

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Institut Jaume Balmes
Màquines recreatives
CNC
Informàtica musical
joanillo.org Planet
Eines