Pràctica ASI-C6-ASGBD: PostgreSQL: Backup & Recovery II

De wikijoan
Salta a la navegació Salta a la cerca

Objectius. Backup a nivell de fitxers

A la documentació oficial d'Oracle s'explica tres metodologies de fer backups: pg_dump; còpia de fitxers de sistema; i Point-In-Time-Recovery, PITR. En aquesta pràctica veurem el segon mètode, que és una manera molt fàcil de fer una còpia consistent de tota la base de dades. Això sí: és una còpia en fred i que només permet restaurar fins al punt en què es va fer la còpia de seguretat.

Desenvolupament

Ens basem en el capítol 24.2 de la documentació oficial de PostgreSQL:

Es tracta de copiar tots els fitxers que pengen del directori /data. D'aquesta manera ens assegurem una còpia consistent d'una manera molt simple.

Té dos problemes:

  1. Només es poden fer còpies en fred. Hem d'aturar el servei/dimoni del PostgreSQL
  2. A partir de la còpia en fred, en el moment de restaurar, no val intentar fer un recovery només d'una base de dades o unes taules. No. S'han de restaurar TOTS els arxius. Per exemple, hem de copiar també els fitxers log de commit, situats a pg_clog. Un fitxer de taula només es pot utilitzar amb aquesta informació.

Així doncs els backups de Fitxers de Sistema només funcionen per fer un backup i recuperació complet de tot un cluster de base de dades, que ve representat per tot el que penja del directori /data.

En la secció 17.2 tenim informació sobre els clusters de bases de dades

En el capítol 53.1 tenim informació de què conté els directoris que trobem dins de /data. Concretament, en el directori /data/base tenim un directori per cada base de dades (recordem que en el moment de la instal.lació tenim 3 bases de dades: Postgres, template0 i template1.

Resum:

Per fer una còpia sencera de la base de dades, tanquem el servei del Postgres, copiem tots els arxius de la carpeta /8.3/data, i ja està. Si tenim un desastre, aquest mètode ens proporciona una manera fàcil de restaurar la base de dades a l'estat en què teníem en el moment de fer la còpia. Això sí, no podem aplicar logs per situar-la en un estat posterior.

Si la nostra organització no pot acceptar aquest nivell de seguretat, haurem de fer una còpia en mode Arxivat (terminologia Oracle), com s'explica en la secció 24.3: Continuous Archiving and Point-In-Time Recovery (PITR) (veure pràctica següent)

Entrega

Moodle

Recursos

Durarda

2 horescreat per Joan Quintana Compte, abril 2010