Pràctica ASI-C3-IAIG: Paquet per a autònoms i microempreses: EinesTIC I

De Wikijoan
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Objectius

Eines TIC (http://einestic.pimestic.cat/) és un paquet ofimàtic adreçat a petites empreses i autònoms que integra totes les eines per a la gestió de l'empresa. La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat va llençar un concurs públic per al desenvolupament d'aquesta plataforma. Els guanyadors del concurs (OpenTrends) bàsicament el que han fet és una feina d'integració de diverses eines, algunes que les has vist a l'assignatura, les estàs veient o les veuràs.

Per tant, Eines TIC és un exemple d'integració i adaptació de diverses aplicacions de programari lliure sense incórrer en cap falta de copy right. És un exemple de com el software lliure dóna valor afegit i genera negoci.

Desenvolupament

Eines TIC és un paquet informàtic que facilita la gestió de petits negocis mitjançant el programari lliure. Pots veure el video de la presentació i les diapositives de PowerPoint de les Eines TIC a http://punttic.cat/reportatge_presentacio_einestic

La Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat ha presentat el projecte Eines TIC, un paquet informàtic de programari lliure per a treballadors autònoms i petites empreses que facilita la gestió de petits negocis. L'eina fa servir programari lliure i forma part del pla PIMESTIC, una iniciativa que pretén exposar els avantatges de l'ús de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a la productivitat i competitivitat de les pimes catalanes.

Eines TIC inclou un paquet ofimàtic, un client web, un gestor de correu electrònic, una eina de gestió empresarial per a la facturació i gestió de clients i proveïdors i una eina de terminal punt de venda (TPV) per a comerços i negocis de restauració.

La Generalitat ha invertit inicialment 240.000 euros en aquest projecte de software lliure, que permet crear ofertes, comandes i albarans; emetre factures; emmagatzemar informació sobre despeses; mantenir la gestió de productes i contactes (clients, proveïdors i agents comercials); generar formularis d'Hisenda; enviar correus electrònics i fax; escriure cartes i informes; navegar per Internet; realitzar còpies de seguretat de les dades del negoci; realitzar vendes per TPV; retocar imatges i fotografies; i generar fitxers PDF.


A partir de la informació que pots trobar en la pàgina de Eines TIC, respon a les següents preguntes:


les Guies d'empresa

pimestic.cat ha editat unes Guies d'empresa que s'ajusten molt bé als continguts de l'assignatura:

La relació de guies són les següents:

Compres i logística:

1. Gestionar correctament els estocs: mobilitat d’objectes

2. Controlar i optimitzar els processos de l’empresa: ERP

3. Millorar la relació amb els clients i proveïdors: extranet

4. Si no ets a l’empresa... : mobilitat

Màrqueting i vendes:

5. Afegir un nou canal de vendes: comerç electrònic

6. Conèixer millor els seus clients: CRM

7. Donar a conèixer l’empresa: WEB

Producció i organització:

8. Organitzar el coneixement de l’empresa: gestió documental

9. Agilitzar els tràmits amb la banca: banca electrònica

10. Agilitzar els tràmits amb l’administració: administració electrònica

11. Comunicar les seves màquines: comunicacions M2M

Infraestructures i serveis TIC:

12. Assegurar-se que tot és segur: seguretat informàtica

13. Comunicar amb la pròpia empresa: veu IP i missatgeria instantània

14. Identificar un proveïdor

15. Contractar un proveïdor

16. Gestionar les TIC sense ser informàtic

Per grups de dos o tres hauràs de triar una de les guies (sense repetir-se amb els companys), i desenvolupar una presentació a classe. Hauràs d'identificar la informació més important de la guia, explicar-la de forma clara i entenedora. Prèviament hauràs d'haver fet un guió del que vols explicar, i de com es distribueix el temps entre els diferents alumnes del grup.

En la presentació del Crèdit de Síntesi hauràs de fer una activitat similar, per tant, aquesta experiència de parlar en públic serà una prèvia de quan ho hagis de fer per al Crèdit de Síntesi.

Entrega

En el Moodle hauràs d'entregar les preguntes que se t'han demanat i el guió de la presentació. El guió ha d'incloure:

Per tant, el guió no és la presentació en sí, sinó el document de treball que dóna recolzament a la presentació.

Recursos

Durarda

12 hores, 4 sessions.

En la primera sessió els alumnes assimilaran la informació de la pàgina web. Llegiran amb deteniment les Guies d'Empresa i n'escolliran una per a la seva presentació. La presentació es farà a classe i a casa.

Amb dues sessions els alumnes presentaran el seu treball (una mitja hora per grup).creat per Joan Quintana Compte, desembre 2009

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Institut Jaume Balmes
Màquines recreatives
CNC
Informàtica musical
joanillo.org Planet
Eines