Màquines CNC

De Wikijoan
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Teoria i enllaços

http://www.ebay.es/itm/Large-CNC-Kit-Machine-Engraving-Milling-Router-/350980179871?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item51b80c879f robocutters.co.uk

Parts d'un sistema CNC:

http://www.ebay.es/itm/Controladora-4-ejes-Stepper-Motor-TB6560-4v3-CNC-/231137606099?pt=LH_DefaultDomain_186&hash=item35d0dff9d3 Conecta l'ordinador (port paral.lel o port USB?). La placa controladora ja hauria d'incloure els drivers de potència, de manera que es pot connectar directament els motors.

altres:

overview: terminologia CNC: male cutting, female cutting, center cutting, cleanout, drilling

Mill feeds and speeds. Hi ha un compromís entre la vida de la broca, la velocitat de fresat, i l'acabat de la superfície. A part de fer proves i l'experiència, hi ha fórmules i regles a utilitzar.

Videos

màquina CNC senzilla i barata, basada en arduino UNO:

Dubtes

Cnc a1.gif

Respostes: http://forums.parallax.com/archive/index.php/t-119683.html La idea bàsica és que és fàcil fer USB to parallel, i que les plaques controladores s'han de connectar a arquitectures d'ordinadors molt diverses, fins i tot amb DOS. El port paral.lel sempres serà un estpandar fàcil d'implementar que a més no afegeix latència.

Però compte, que els cables USB a paral.lel sembla ser que no funcionen:

There are NO, let me repeat, NO USB to parallel port converters that can handle the step pulse timing needed by MACH3, EMC, Turbocnc or cncpro. It has nothing to do with the discrete pins, it's strictly a real time timing issue of pulse generation.

If you want to use usb, you need a smooth stepper or equivalent.

El post del fòrum ha quedat antiga (2009) però és interessant perquè es comenta que la única possibilitat d'utilitzar USB són els Smooth Steppers (http://www.cnc4pc.com/Store/osc/product_info.php?products_id=185). I és que en el fons la discussió rau al final en la possibilitat d'utilitzar un portàtil vs ordinador de sobretaula. És practic l'ús del portàtil, però sembla ser que no és tan fàcil.


Interface USB Mach3 Plugin (Control your CNC with USB port) (això és una controladora?, o és una interfície entre l'ordinador i la controladora?)

Mirar-se amb deteniment PLACA CONTROLADORA TB6560 PARA CNC 3 EJES:

Imatges

Aquí veiem la font d'alimentació, la placa de controladora, 3 drivers de potència i 3 motors. Així doncs, la placa controladora no inclou la part de potència, com es veu pel tamany.

Per fer CNC PCB milling s'utilitzen aquests cutters?

Glossari

Spindle speed control

Des de la màquina CNC és possible controlar la velocitat de giro del router.

PCB engraving

Aquest és un dels objectius de tenir una màquina CNC. Hi ha videos que mostren els resultats. Per ex,

es comenta que el cutter que s'utilitza és 40-degree, 0.2-mm carbide engraving cutter, i que se'n poden trobar per eBay, cercar per carbide pcb engraving. Fixar-se que no és una broca, sinó un cutter, i d'aquí que s'especifiqui que és de 40 graus.

Aquí es veu com s'utilitzen diferents tipus de broques:

Tallar cartró. Cardboard cutting

Cutting cardboard With The Donek Drag Knife

La idea per tallar cartró és molt bona: el taladro no gira (velocitat 0), i el cutter va tallant. Quan hi ha un canvi de direcció el cutter es reorienta. El problema és que el donek drag knife (http://donektools.com/) només és de 1/4 i 1/2, quan el dremel el màxim que obre és 1/8.

Clar que també podem tallar el cartró a lo bèstia amb el taladro:

El tema de broques de 1/4 no hauria de ser problema. Dremel no soporta 1/4 perquè a altes velocitats podria ser inestable. Però per tallar cartró amb el cutter la velocitat és 0. Per tant, es pot mirar d'aconseguir un adaptador (potser no oficial de Dremel), o senzillament trobar un minitaladro baratet però que soporti 1/4. Aquí la important és el pes, depenent de la meva bancada. També és bo que el mini-taladro treballi bé en quant a pes, per això no es recomanda altres tipus de taladros que el pes no estigui centrat a l'eix.

Dremel 4000

És el millor, té 175W.

Recordem que 1 polzada (1) = 25.4mm. Efectivament el que venen a eBay són els collets estàndar de Dremmel.

1/8'' = 25.4/8 = 3.174mm = 3.2 mm
3/32'' = 2,38mm = 2,4mm
1/16'' = 1,6mm
1/32'' = 0.79mm = 0,8mm

Sembla ser que d'entrada només es proporciona el collet de 3,2 mm.

Dremel mounting bracket

Components

Bàsicament el kit complet el podem comprar a:

a cnc-robotica.com hi ha 4 preus:

Els kits consten de la font d'alimentació, la placa controladora (3 drivers), 3 motors (i també el software MACH, que crec que no va per a Linux). Per tant, de fet falta la placa controladora.

Interface for stepper driver

Són 27e. El port USB és per alimentar la placa. L'alimentació de 12/24V és opcional per al relé (botó de stop, limit points,...).

Drivers

19e x 3 = 57e Les característiques són suficients, doncs s'alimenta a 36V (fins a 36V), i dóna fins a 3,5A (similar a les característiques que trobo a https://www.buildyourcnc.com/electronicscombo.aspx)

Doncs millor que els dos anteriors és aquest combo de interface + driversx3 (69e):

doncs els drivers són de 5A i val 69e (enviament gratuït). Compatible amb MACH3, EMC2, KCAM4, etc.

Motors pas a pas

Funcionament del motor pas a pas:

Conversió entre unitats de par-motor:

Els motors bàsics que utilitza buildyourcnc.com són 425 oz-in (3 Nm, 30603 g.cm, 30 Kg) stepping motors. Una altra opció són motors més grossos: 651 oz-in (4,6Nm) stepping motors.

Compte perquè de Nema23 n'hi ha de molts tipus, com es pot veure a:

El model KL23H286-20-8B és el que s'utilitza en el llibre

El motor equivalent per prestacions seria el NEMA 23 23HS2430:

55e x 3 = 165e + IVA + ports (10e) = 211e (compra 6/11/2014)

Flexible coupling CNC

S'ha d'ajuntar l'eix del motor pas a pas amb la varilla roscada (12mm). Es pot cercar per ebay per Flexible coupling CNC

Font d'alimentació

Ha de ser 36v 8.8a Power Supply

són 71e clar que per eBay puc trobar coses millors:

són 37$.

La font d'alimentació de 36V que necessito en la màquina CNC no té els mateixos requeriments que la del pinball, que també és de 36V. Si els tres motors funcionen alhora (el normal serien dos motors funcionant alhora) serien 8A posem per cas, però continus. En el pinball els solenoides consumeixen, però el normal és que només un solenoide funciona al mateix temps. Clar que hi ha els flippers que el jugador els pot tenir apretats tots dos alhora. Però aquest cas important està previstm hi ha una tècnica per tal de què es desactivi el solenoide.

Nota: els requeriments de la màquina de pinball encara estan per discutir, doncs sembla ser que el estàndar són 48V (a disposar també 24V). I compte perquè amb modalitat multiball podrien activar-se més d'un solenoide alhora.


creat per Joan Quintana Compte, gener 2014

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Institut Jaume Balmes
Màquines recreatives
CNC
Informàtica musical
joanillo.org Planet
Eines