Looping Miranda la Lechuza

De Wikijoan
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Contingut

Introducció

Es tracta d'utilitzar Sooper Looper per fer loops entorn d'una canço molt senzilla com Miranda, la Lechuza. La idea és aprendre les tècniques de looping per tal que la sessió sigui el més fluïda possible. Aquesta performance serveix per a espectacle infantil, donat el tipus de cançó, el tipus d'instruments, i que els nens poden participar a gravar la seva veu i afegir-la al loop.

En principi, els instruments a considerar i que tinc per la mà són:

A part de la veu principal, seria bo fer una segona i tercera veus. La cançó:

Miranda, la lechuza,
Mirón, el lechuzón,
juegan un partido de ping pong.
Y patapín, y patapón,
y patapín, y patapón.
Miranda, la lechuza,
Mirón, el lechuzón.

SooperLooper

documentació online sooperlooper:

objectiu: aconseguir utilitzar el sooper looper només amb les tecles del teclat (key binding). Opcionalment també es pot utilitzar un controlador MIDI

Keu bindings:

...

Hi ha dues filosofies de treballar amb el SooperLooper:

En les connexions de JACK he de buscar la manera que si faig un loop nou no haver d'anar a editar les connexions (em restaria dinamisme). La manera com quedaran les connexions de JACK: (utilitzo vkeybd + yoshimi per produir el so, quan realment serà system:capture)

pestanya ALSA:

pestanya AUDIO:

Amb aquesta configuració no utilitzo per res els ports loopX_in o loopX_out, i això vol dir que puc afegir o treure loops sense haver de tocar les connexions.

Una idea per aconseguir un bon sincronisme entre els diferents loops seria reservar el primer loop per a una base de metrònom, encara que això seria interessant evitar-ho. Clar que el metrònom no cal que funcioni en el sooperlooper, pot estar a fora, a JACK. Per exemple, utilitzar gtkclick (connectar-ho a system:playback). La cançó La Lechuza s'ha de tocar bastant lenta (tempo=90). Clar que potser seria interessant tenir un metrònom visual.

Sincronisme i quantització: el principal problema que vull resoldre és que les diferents pistes estiguin en sincronia, de manera que a mida que faci bucles sempre sona igual. Això es soluciona escollint sync: loop1 (aquest és el primer loop, el que mana, per exemple la melodia cantada); i l'opció quantize: loop. I tamé molt important, marcar l'opció sync en el loop que estic gravant. D'aquesta manera, el segon loop, que el faré durar una mica menys que el primer, espera que comenci el primer loop per començar a comptar, i esperarà a què acabi el primer loop per tal de posar-se a la roda.

The quantize parameter defines when operations sync to in reference to the sync source. The available choices are Off, Cycle, 8th, and Loop. Note that no sync will ever occur if this value is set to Off. When the sync source is another loop, the choices are all valid.

També és interessant notar que jo puc fer un loop (per ex, un solo) que tingui una longitud múltiple del loop original. Per ex, el loop original té 5,80s, i jo puc tenir en sincronia un loop de 11,6 s. És a dir, si quan gravo em passo del primer loop i continuo gravant i m'aturo, es posará a roda en el següent loop. El meu nou loop durarà dos loops originals.

De tot això de la sincronia hi ha més opcions, mirar-ho a:


creat per Joan Quintana Compte, gener 2011

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Institut Jaume Balmes
Màquines recreatives
CNC
Informàtica musical
joanillo.org Planet
Eines