Introducció al projecte 50 Ways to Play Una Plata d'Enciam

De Wikijoan
Dreceres ràpides: navegació, cerca

Enciam logo petit.jpg

Objectius

Aquest projecte té per objectiu cantar i tocar una canço molt simple (la cançó infantil Una Plata d'Enciam) de les mil i una maneres diferents possibles. És a dir: 50, o més, o menys, en funció de les idees que em van sorgint (i del temps disponible, és clar). És un projecte tecnològic. No es tracta de tocar ara amb el piano, ara amb la flauta, ara amb la guitarra,... sinó d'experimentar amb diferents maneres de produir sons, i que cada manera sigui en algun aspecte substancialment diferent de la resta.

El projecte s'entronca amb tot el que estic estudiant de música electrònica, música feta amb entorn Linux, MIDI, llibreria midishare, interfícies home màquina, Arduino, HTC Dream,...

La cançó és molt simple, però les tecnologies i les idees que hi ha al darrera són avançades. Per cada manera de tocar hi haurà una entrada a la wiki, i una entrada al blog joanillo.org amb un video. Els videos seran didàctics, no tècnics, i els aspectes més tècnics estaran a la wiki. La idea és que el blog www.joanillo.org es centri en els aspectes més artístics i de mostrar allò que es fa. De fet, tant el blog com els videos han de funcionar com a targeta de presentació.

Els videos estaran en anglès, però en el blog es recull la transcripció en català com en castellà, així com una introducció a allò que mostra i pretén el video.

El llistat ha de guardar una coherència en l'ordre, de manera que els conceptes de música electrònica i les diferents tècniques es van introduint de forma progressiva.

Com sempre, es recalcarà que les tècniques utilitzades estan basades en software lliure i Linux.

Una plata d’enciam      Una plata d’enciam
ben amanida, ben amanida,   ben amanida, ben amanida,
una plata d’enciam      una plata d’enciam
ben amanida amb oli i sal.  ben amanida amb oli i sal.
Sucarem un tros de pa     Si la sal no hi està bé
per qui toqui, per qui toqui, posa-hi pebre, posa-hi pebre,
sucarem un tros de pa     si la sal no hi està bé,
per qui toqui amagar.     posa-hi pebre d’adroguer.

creat per Joan Quintana Compte, octubre 2009Fitxer:Exemple.jpg

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Institut Jaume Balmes
Màquines recreatives
CNC
Informàtica musical
joanillo.org Planet
Eines