Fer un LiveCD 2

De Wikijoan
Dreceres ràpides: navegació, cerca

http://novatillaenapuros.wordpress.com/2008/02/24/un-livecd-de-mi-ubuntu/

http://www.remastersys.klikit-linux.com/

En el fitxer /etc/apt/sources.list afegim el següent repositori:

# Remastersys
deb http://www.remastersys.klikit-linux.com/repository remastersys/

i ja podem instal.lar remastersys:

sudo apt-get update
sudo apt-get install remastersys

L'aplicació té un entorn gràfic i està a Sistema > Administració > Remastersys Backup

Un cop a dins l'aplicació hi ha diverses possibilitats. Per a fer una iso distribuïble del sistema (Distiso) prèviament s'ha de fer un Distcdfs.

  1. Distcdfs: Make a distributable copy cd filesystem only (good if you want to add files to the cd). És a dir, és una còpia del sistema de fitxers que està dins de /home/remastersys/remastersys, i en aquesta carpeta dins de dummysys. Aquí trobem tota l'estructura de directoris: /dev, /etc, /home,...
  2. Distiso: Make a distributable iso file (cd filsystem must have been completed already). Creem la iso, que la podrem gravar a un CD-DVD. Els fitxers obtinguts són customdist.iso, customdist.iso.md5. Com que ocupa més de 700M, ho gravo a DVD.

Un cop arrenco amb el DVD, teclejo Enter o live per arrencar des del DVD. Va una mica lent com es correspon a un CD-Live. D'entrada no em funciona la xarxa inal.làmbrica. A l'escriptori tinc la icona Instal.lar per volcar el contingut del DVD al disc dur. En teoria, si està ben fet, haurà de reconèixer el hardware en una nova màquina (comprovar).

Eines de l'usuari
Espais de noms
Variants
Accions
Navegació
Institut Jaume Balmes
Màquines recreatives
CNC
Informàtica musical
joanillo.org Planet
Eines